Will de Heij

Als edelsmid ben ik werkzaam in Alphen aan den Rijn.

Ik heb sinds 1980 een atelier aan huis, ik ontvang klanten op afspraak en ontwerp sieraden in diverse stijlen.

Moderne sieraden, uitgevoerd in goud, zilver en titanium, al of niet bezet met edelstenen.

Naast het maken van opdrachten heb ik een mooie collectie sieraden om uzelf cadeau te geven of aan iemand anders.

Ik verkoop ook occasion sieraden waardoor de prijzen lager kunnen zijn dan bij nieuwe sieraden.

Kom vrijblijvend kijken in mijn atelier.

Klanten die bij mij een sieraad laten maken, zoeken iets speciaals, of hebben zelf  al een idee. Het is een uitdaging om ook alternatieve materialen te gebruiken, zoals kunststof, glas, rubber en stoffen. Ambachtelijke technieken die ik gebruik zijn het drijven en ciseleren, etsen, graveren, emailleren en smeden van metalen. Keltische vormgeving is een van de inspiratiebronnen voor het ontwerpen van eigentijdse sieraden in goud, zilver en titanium.

Trouwringen zijn bij uitstek sieraden die vragen om een persoonlijke inbreng van de klant.
Het sieraad vertegenwoordigt immers de symboliek van de verbinding.

Hergebruik van “oud – of eigen goud “ is een mogelijkheid om de emotionele waarde van sieraden te behouden.

Ik geef vanaf 1999 cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen in het maken van sieraden. Uitgangspunt is dat cursisten hun eigen creativiteit kwijt kunnen. Ook voor bedrijven bestaat de mogelijkheid korte workshops te volgen.

Overige werkzaamheden:
– reparatie van sieraden en klein zilverwerk.
– graveerwerk
– taxatie van sieraden voor verzekering en interne verdeling

Ik werk bij voorkeur op afspraak.

Will de Heij

Lid Vereniging Goud- en Zilversmeden